Els fills dels treballadors del port han encès aquest dimecres a la tarda els llums de la segona edició del Nadal al Port. Primer han il·luminat els vaixells i les palmeres, després el pessebre flotant, en tercer lloc els Reis Mags ubicats també sobre el mar i, finalment, l’arbre de Nadal de 31 metres. Aquest any, l’esdeveniment s’ha traslladat a un espai més ampli, al Moll de la Fusta, per adaptar-se a les mesures de seguretat necessàries per la situació de pandèmia pel coronavirus.

La presidenta del Port de Barcelona, Mercè Conesa, ha destacat que s’ha reestructurat l’esdeveniment per adaptar-lo a la situació de pandèmia. Tot i això, ha remarcat la voluntat de sumar per planificar activitats a l’aire lliure per a famílies, amb el suport del comerç i la gastronomia del Port Vell. Conesa també ha dit que, amb l’encesa de llums, es vol reivindicar el patrimoni del port de la ciutat i els vaixells històrics del Museu Marítim, esperant poder normalitzar l’activitat els propers anys.

Sense nòria ni carrusel

Nadal al Port se celebra del 2 de desembre al 6 de gener. A diferència de la primera edició, no hi haurà la nòria gegant ni el carrusel. El que sí que es manté és l’arbre de Nadal de 31 metres d’altura i s’incorpora un nou element flotant: les tres figures dels Reis. L’espai s’omplirà de música i llum cada tarda, quan el sol s’apagui. L’accés es farà per dos punts, un a via Laietana i l’altre al Portal de la Pau. Per accedir-hi no caldrà fer reserva prèvia, però hi haurà un control de l’aforament i es prendrà la temperatura als visitants.

Més informació del Nadal 2020 a Barcelona: