Dos dies després de la data prevista inicialment, la Fura dels Baus ha inaugurat la primera Fira de Nadal del Port Vell amb el macroespectacle ‘Esfera humana’. Es tracta d’una estructura esfèrica suspesa en l’aire conformada per 42 acròbates de l’Institut de Teatre i que són una al·legoria al desenvolupament sostenible i a la necessitat de connexió permanent entre les persones.

El director de l’espectacle, Carlus Padrissa, ha destacat la vinculació de la Fura amb el Port Vell, a qui considera “la nostra família”. I és precisament per això que s’ha fet aquí la presentació mundial d’aquesta esfera, que simbolitza la necessitat del treball col·lectiu: “Des de fa 500 anys que vam fer la primera volta al món, el pensament cada cop ha d’esdevenir més col·lectiu perquè tots vivim en la mateixa esfera i hem de remar en la mateixa direcció”.

Espectacle encesa de llums del Port Vell

La performance ha donat pas a l’encesa de llums del pessebre flotant amb figures il·luminades i de l’arbre de Nadal metàl·lic més gran de Catalunya, que té 31 metres d’alçària. Just abans d’encendre el naixement, una ballarina ha fet una coreografia a la plataforma flotant, situada just al davant de la rambla de Mar.

Milers de persones s’han acostat al Portal de la Pau per seguir l’espectacle en directe i s’han anat desplaçant per l’esplanada de davant del monument a Colom per no perdre’s ni un detall. La majoria, barcelonins que han vingut amb la família i que han gaudit de la cerimònia. Molts han quedat impressionats amb l’arbre de Nadal gegant, sobretot pel joc de llums.

A més de parades d’artesania i productes d’alimentació, a la fira també s’hi pot veure la nòria, un pessebre flotant i uns cavallets. L’espectacle de llum i música a l’arbre es repetirà diàriament, juntament amb actuacions a l’escenari que faran entitats i associacions de música del districte de Ciutat Vella. La fira, situada davant del monument de Colom, estarà oberta fins al 5 de gener i coincideix amb el 150è aniversari del Port.