L’encesa de llums de Nadal 2020 ja ha arribat i aquest dijous a la tarda ha donat la benvinguda a la campanya de Nadal. La ciutat s’ha il·luminat enguany des de la plaça Comercial, davant El Born Centre de Cultura i Memòria. L’espectacle titulat ‘Covinal’

, dirigit per la ballarina Sol Picó, s’ha pogut seguir en directe per betevé. Ha estat un muntatge musical, amb protagonisme absolut de ballarins i músics, però sense veus ni discursos, que ha volgut ser un homenatge a tots els barcelonins i un crit a l’esperança i a la celebració continguda de les festes, tot respectant les restriccions i les mesures sanitàries.

El Born Centre de Cultura i Memòria s’ha convertit en una casa. I a través de projeccions, s’hi han vist les finestres. A l’interior, vuit ballarins han representat en escena una família formada per dos infants, dos adolescents, dos adults i dues persones grans, i han expressat a través del ball els sentiments que els ha causat la pandèmia del coronavirus.

Després, tota la família ha compartit un àpat de Nadal. Quan eren a taula, ha aparegut l’Esperança per desitjar que ens puguem retrobar i celebrar les festes junts. Aquesta ha estat una de les escenes més visuals amb l’enlairament d’una ballarina gràcies a una grua, acompanyada del so d’un violí.

Encesa de llums marcada per la covid

espectacle Sol Picó encesa llums Nadal 2020

Els símbols de la pandèmia han estan molt presents a l’escena. Els ballarins i els músics han tocat des de diferents plataformes, que representen els balcons i terrasses de Barcelona, i que han estat i són encara protagonistes del confinament. A banda, els vuit ballarins que representaven la família duien màscares.

La situació sanitària també es fa evident en el format de l’esdeveniment. L’assistència de públic ha estat limitada a 400 persones, assegudes en cadires i amb distància, per evitar contagis de coronavirus.

El moment màgic ha arribat al final, amb l’encesa dels llums, i un llarg aplaudiment.

Més carrers i places il·luminats a Barcelona per Nadal

llums Nadal 2020 plaça Catalunya
Plaça de Catalunya

Amb la plaça Comercial, s’ha il·luminat també la resta de la ciutat. Aquest 2020 s’estrenen diversos trams de carrer i també algunes places de la ciutat. Per primera vegada, la plaça de Catalunya està il·luminada i també ho està el carrer de Balmes, després de molts anys sense llums de Nadal. També s’il·luminen per primer cop els 39 mercats municipals. Pel que fa als carrers que ja tenien enllumenat, n’hi ha alguns, com la Gran Via de les Corts Catalanes o l’avinguda del Paral·lel, que estrenen dissenys.

llums Nadal 2020 al portal de l'Àngel
Avinguda del Portal de l’Àngel
Carrer de Balmes
llums Nadal 2020 carrer Aragó
Carrer d’Aragó
llums Nadal 2020 Urquinaona
Plaça d’Urquinaona

Els comerciants confien que les vendes d’aquestes dates els ajudin a redreçar un any difícil. Com ja és habitual, l’acte d’encesa s’ha fet coincidint amb el Black Friday, i als establiments de proximitat tenen descomptes entorn del 15 %.

El passeig de Gràcia, a les fosques el primer dia

llums passeig de Gràcia apagades
Passeig de Gràcia

L’excepció a aquesta encesa de llums ha estat el passeig de Gràcia. L’associació de comerciants i restauradors ha decidit suspendre l’encesa al carrer com a senyal de protesta per la negativa municipal a instal·lar una pista de patinatge als Jardinets de Gràcia durant aquesta campanya de Nadal com havia demanat l’entitat. La iniciativa, de caràcter gratuït, pretenia incentivar les vendes durant aquests dies.

Més informació del Nadal 2020 a Barcelona