Les trobades de Nadal tindran un màxim de 10 participants, nens inclosos, independentment del tram del pla d’obertura progressiva en què es trobi cada territori. El Procicat tanca així el debat dels últims dies i conclou que el còmput serà de 10 persones, incloent-hi els menors de 14 anys. En el document, aprovat aquest dimecres, es recomana que el nombre de persones sigui el més reduït possible -sempre respectant el màxim de 10 persones – i s’aconsella que només pertanyin a dues dues bombolles diferents. Aquestes restriccions i recomanacions estaran vigents durant tot el període nadalenc, és a dir, des del 24 de desembre i fins al 6 de gener. El govern ha aprovat també retardar el toc de queda en per Nadal, Cap d’Any i Reis. 

A més a més, es demana que en les celebracions nadalenques cada bombolla es relacioni amb un màxim d’altres dues bombolles, que sempre seran les mateixes. I, per això, es demana que cada grup de convivència defineixi una bombolla de Nadal amb qui celebrarà el període nadalenc.

Les modificacions temporals pel període nadalenc també afecten les limitacions pels bars restaurants que, tot i que mantenen el percentatge d’aforament, podran tenir taules de fins a sis persones els dies 24, 25, 26 i 31 de desembre i 1 de gener i modificar els horaris en els dies més senyalats.

Evitar trobar-se amb parents llunyans

En aquest sentit, cal remarcar que la bombolla de Nadal haurà d’estar formada per persones de bombolles de convivència que ja tenen un contacte proper. Cal evitar la interacció física amb persones de contacte no habitual, com poden ser familiars o amics que visquin lluny o amb qui faci mesos que no es té contacte. A les trobades es demana respectar les mesures de distància física i higiene de mans i dur la mascareta, excepte per menjar.

A més, es recomana que les reunions i trobades es realitzin a l’aire lliure sempre que sigui possible, tot i que cal recordar que està prohibit el consum d’aliments o begudes en les trobades a l’espai públic, limitar la durada de les trobades.

En el cas de trobades en espais tancats, cal garantir una bona ventilació dels espais compartits, també als domicilis durant la trobada (mantenir obertes les finestres). De fet, s’aconsella ventilar abans i després de la trobada i fer ús constant de la mascareta mentre no s’estigui consumint.

El document aprovat pel Procicat també regula com han de ser les activitats de cultura popular -com per exemple les cavalcades de reis – que s’hauran de fer en espais perimetrats, amb control d’accessos i registre previ. Els parcs de Nadal o altres activitats similars no estaran permeses.