entrada discoteques

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha anunciat que la reobertura de l’oci nocturn, quan es faci, serà amb un protocol segur i que únicament es permetrà entrar als locals amb el certificat digital covid o bé amb un test d’antígens negatiu recent. En una entrevista a TV3, Argimon ha afirmat que cal treballar en un pla “més ambiciós” que el protocol que s’ha fet servir durant les poc més de dues setmanes que els establiments han estat oberts.

Un test d’antígens fet 12 hores abans

La velocitat de contagi de la variant delta, cada cop més predominant a Catalunya, farà que els temps dels test d’antígens s’escurcin. D’aquesta manera, per entrar als locals caldrà haver-se fet un test com a màxim 12 hores abans, i no 24 o 48 hores com s’havia plantejat en un principi. Els establiments d’oci nocturn ja havien plantejat fa mesos l’opció de demanar un test d’antígens negatiu per garantir la seguretat als locals. Argimon, però, els diu que tant la prova, com el personal que la realitza, haurà d’anar a càrrec dels locals, i reconeix “falta de comunicació” amb el sector per no haver-ho implantat abans.

25 brots en discoteques

Argimon diu que l’increment de contagis, especialment entre la gent jove, cal atribuir-la a l’oci en general, i no específicament a l’oci nocturn. Tot i això, ha afirmat que s’han produït 25 brots en discoteques a Catalunya. Creu que amb les restriccions que s’aplicaran a partir d’aquest divendres es podran començar a frenar els contagis en 15 dies. Tot i això, el conseller pronostica que els contagis es mantindran elevats durant tot l’estiu.