Els veïns propers al Parc del Pla de Fornells, a les Roquetes, conviuen amb botellades i aglomeracions cada cap de setmana. Expliquen que els grups de joves que s’apleguen a les nits a l’amfiteatre del barri són cada cop més nombrosos, i temen que aquest espai es consolidi com un nou “botellòdrom” de Barcelona. L’Ajuntament té constància de les queixes i es mostra preocupat per l’efecte crida que pugui tenir aquest punt, situat al límit de la ciutat i molt a tocar de la serra de Collserola.

L’amfiteatre de les Roquetes, una discoteca improvisada

Segons els veïns, les festes comencen els divendres. Grups de joves arriben en metro a les Roquetes per concentrar-se a l’amfiteatre del Parc del Pla de Fornells. “Ja fa un mes que cada cap de setmana tenim macrofestes“, denuncia Puri Cea, una de les veïnes afectades. “Apareixen unes 200-300 persones, algunes menors”. Els veïns asseguren que la situació és desesperant. “És un batibull de joves amb música molt alta, destrosses, contenidors cremats i brutícia”, explica Helena López, una altra de les veïnes. “I no els pots dir res perquè no fan cas, fins i tot quan veuen el cotxe de la Guàrdia Urbana”, conclou.

Els veïns demanen a l’Ajuntament que actuï immediatament, amb més vigilància a les nits als accessos del parc per evitar les aglomeracions. “Els Mossos i la Guàrdia Urbana han de patrullar més a les nits. No volem que les Roquetes acabin sent una Barceloneta o un Born, amb festes massives cada cap de setmana”, defensa Juanjo Martos, de l’AV de les Roquetes. Aquest dimecres es reuneixen amb el regidor de Nou Barris per trobar solucions al problema.

El districte vol “tallar en sec” les botellades

L’Ajuntament vol evitar l’efecte crida que poden tenir entre els joves espais com l’amfiteatre de les Roquetes, situat al límit de la ciutat i molt a prop de la serra de Collserola. “Ens preocupa que les Roquetes o la Zona Nord puguin ser vistos com espais atractius per als joves per fer activitats que s’allarguen fins a les cinc de la matinada”, comenta Xavier Marcé, regidor de Nou Barris. L’Ajuntament afirma que aquest és un fet que s’ha de “tallar en sec“. Les actuacions previstes pel districte inclouen continuar amb la vigilància i, si cal, sancionar els joves. També vol frenar la venda i consum d’alcohol en aquests espais. Per acabar, pretén incrementar l’ús veïnal de l’amfiteatre, amb propostes com cinema a la fresca, com a element dissuasiu a les botellades.