mapa contagis covid Europa

Catalunya està al capdavant de les regions d’Europa amb més contagis de covid. Segons les dades de Centre Europeu de Prevenció i Control de Malalties, actualment hi ha una taxa d’entre 120 i 239,9 casos notificats en 14 dies per cada 100.000 habitants. La xifra de contagis està descontrolada des de fa dies i ho demostra el fet que només hi ha quatre punts a la Unió Europea per sobre d’aquesta taxa: Xipre, la província de Norrbotten, a Suècia; l’Algarve i Lisboa, a Portugal, i la província de Zadar, a Croàcia.

Catalunya, al costat de Cantàbria, La Rioja i Andalusia

A banda de Catalunya, hi ha tres comunitats autònomes més a l’estat espanyol amb la mateixa taxa de contagis: Cantàbria, La Rioja i Andalusia. La resta de comunitats autònomes, però, no estan gaire millor i registren una taxa d’entre 60 i 119,9 casos notificats en 14 dies per cada 100.000 habitants. De fet, tant Espanya com tota la península Ibèrica (amb Portugal) destaquen de la resta d’Europa pel color taronja fosc en el mapa, cosa que indica que tenen més incidència de contagis de la covid.

A la resta d’Europa només hi ha dos punts del mapa amb una taxa de contagis igual que a Catalunya: la regió de Värmland a Suècia, i l’Ulster i Dublín, a Irlanda.