La primera nit de discoteques obertes ha deixat imatges de gent ballant sense mascareta a l’interior dels locals i, per tant, incomplint la normativa. Des d’aquest dilluns els establiments d’oci nocturn poden obrir fins a les 3.30 hores, però sempre que es garanteixi l’obligatorietat de dur la mascareta en tot moment a la pista de ball. Atenent als vídeos de la primera nit, aquesta norma no s’ha acabat de respectar, com a mínim en alguns dels pocs locals que s’han animat a obrir.

És el cas del Jamboree, que ja va dir que obriria des de les 0 hores del dilluns. El diari VilaWeb ha publicat unes imatges en què la gran majoria dels que són a la pista de ball duen la mascareta mal posada o, directament, no la porten. El digital explica que un membre de l’equip de seguretat intenta redreçar la situació i recuperar l’ús de les mascaretes, però els pocs que aconsegueix persuadir se la tornen a treure quan s’allunya.

També han transcendit unes altres imatges de locals, en aquest cas, del front marítim barceloní on tampoc no es respecta l’ús de la mascareta.

Una reobertura de l’oci nocturn a mig gas

Tot i que feia 15 mesos que els locals d’oci nocturn estaven tancats, la reobertura d’aquesta mitjanit ha estat més aviat simbòlica, segons FECASARM. Han obert entre un 20 i un 25 % dels locals i la majoria esperaran a fer-ho dimecres, coincidint amb la revetlla de Sant Joan.

Sobre els incompliments que s’han pogut veure aquesta primera matinada, els secretari general de FECASARM, Joaquim Boadas, ha recordat que, per evitar-los, sempre van ser partidaris de la fórmula del test d’antígens previ, “que elimina cinc restriccions de cop, com la distància de seguretat, la limitació d’aforament, la limitació horària i el llistat d’assistents”. També proposa que es deixi ballar a les zones acordonades per a les taules i cadires.

La sala de concerts i discoteca Luz de Gas ha informat en un comunicat que “després d’un any i quatre mesos tancats, celebrem els avanços aconseguits per a la reobertura de la cultura del dia i de la nit. Però amb les normes actuals Luz de Gas i Sala B trobem inviable començar ara”.