Sense concretar, de moment, què faran, el govern municipal admet que s’han engegat reunions per “pensar mecanismes, tant a la platja com a la resta de l’espai públic” per fer front a les botellades ara que es tornarà a tancar l’oci nocturn.

En una compareixença per fer balanç del sistema Porta a Porta a Sant Andreu, el regidor Eloi Badia ha reconegut que l’anunci del govern català que a partir del 9 de juliol i durant un mínim de 15 dies tancarà l’oci nocturn per frenar l’augment de contagis, ha encès les alarmes. Badia ha afegit, però, que la solució “no és senzilla”.

Els veïns de diferents zones de la ciutat ja fa temps que es queixen de les molèsties generades per les botellades. Van començar els de Ciutat Vella, que mantenen les protestes i, fins i tot, van portar la qüestió al Consell de Barri de la Barceloneta, però les queixes per l’increment del consum de l’alcohol al carrer s’han repetit en altres punts com ara a Gràcia o a Nou Barris.

Badia confia que hi haurà menys pressió que al juny

Tot i que l’ús de l’espai públic és molt intensiu, també confien que hi haurà menys pressió que al juny perquè ja no hi ha confinament perimetral i “tampoc no hi ha tant turisme com altres anys”. Badia ha explicat que el govern té previst donar més informació sobre les mesures a aplicar en els propers dies. “Ens posem a treballar”, ha reblat.

El primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, ja va demanar dimarts que no es tanqués l’oci nocturn.