prova test ràpid antígens a Mercabarna
Un treballador se sotmet a un test ràpid d'antígens a Mercabarna.

El Departament de Salut fa un pas més per ajudar a descongestionar els centres d’atenció primària arran de l’allau de contagis, sobretot entre la població més jove. En una entrevista a TV3, el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha anunciat que quatre grans hospitals de Barcelona habilitaran espais per fer proves PCR i test d’antígens, per descarregar “una mica” de feina als ambulatoris.

Tot i aquesta mesura, Argimon ha reconegut que és difícil suplir la xarxa d’atenció primària amb els centres hospitalaris, perquè és “molt capil·lar i potent territorialment”.

La taxa de contagis es mantindrà elevada tot l’estiu

Argimon espera que amb les noves restriccions, com el tancament de l’oci nocturn, la taxa de contagis es pugui començar a frenar en 15 dies. Tot i això, el conseller pronostica que els contagis es mantindran elevats durant tot l’estiu. “L’Rt que tenim en aquest grup (de la gent jove) és altíssima, entre 8 i 10″, recorda. A més, ara els contagis afecten les classes socials més altes, a diferència del principi de la pandèmia. “Les taxes de contagi de classes altes tripliquen les de les menys benestants”, explica.

El conseller de Salut ha reconegut que veient com ha s’ha arribat a la cinquena onada “segurament ara no faria el mateix”. Tot i això, creu que en aquell moment “era molt complicat no obrir”.