La FECASARM demana al govern català que faci un canvi en les mesures que ha de complir l’oci nocturn i que sigui obligatori accedir als locals amb un test d’antígens negatiu que s’hauria d’acreditar amb un codi QR. La patronal de l’oci nocturn ha emès un comunicat aquest dilluns després que s’hagin fet públiques imatges de discoteques en què no es compleixen les mesures anticovid de la mascareta als interiors dels locals i la prohibició de consumir begudes a la pista de ball.

El secretari general de FECASARM, Joaquim Boadas, rebutja que se’ls tracti com un “cap de turc” i nega que l’obertura de l’oci nocturn hagi tingut cap influència en l’increment dels contagis: “Portem quatre dies oberts i és evident que cap dels contagis s’ha produït en l’oci nocturn legal”. Boadas ha demanat una rectificació “urgent” a l’administració perquè permeti els sistema de tests d’accés: “Si no és així vaticino que el sector està sentenciat a tancar una altra vegada”. Una situació, ha afegit, que significaria la mort de més del 80 % del sector.

“El test d’antígens eliminaria fins a cinc restriccions actuals”

La FECASARM avisa que és molt difícil fer complir les normes i el sector demana canvis per poder continuar amb l’activitat i no haver de tancar per aquest motiu. Segons diu, si s’implenta el test d’antígens s’eliminarien fins a cinc restriccions imposades als locals, “s’aportaria més seguretat i blindaria els locals davant d’un eventual brot, ja que es demostraria que prové de l’àmbit il·legal”.

El secretari general de la FECASARM, Joaquim Boadas, considera que l’única manera que l’oci nocturn reglat es pot desmarcar del il·legal és “sotmetent el dret d’admissió als nostres locals a un test previ negatiu i acreditar-ho amb un codi QR”.