L’increment desbordat de contagis per covid-19 a Barcelona s’ha concentrat en mitja ciutat des del 14 de juny. Els registres s’han disparat en aquest període i han dibuixat la cinquena onada a Barcelona. Segons les dades de l’Agència de Salut Pública, 11 barris han absorbit la majoria dels casos nous diagnosticats, en vermell més fosc al mapa. En aquesta llista hi trobem els quatre barris de Ciutat Vella: el Raval, el Gòtic, la Barceloneta i Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera. De fet, aquest últim barri encapçala la incidència de casos nous des del 14 de juny.

>> Incidència covid per barris de Barcelona: MAPA actualitzat

Barris més afectats de la cinquena onada

La taca vermella d’aquesta cinquena onada crea un cordó des de Sarrià-Sant Gervasi fins a Ciutat Vella, passant per l’Eixample. A Ciutat Vella, el Raval i el Gòtic superen els 3.000 casos per cada 100.000 habitants, però Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera i la Barceloneta, els 4.000.

En l’última setmana, Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera ha obtingut dades més pessimistes. La Barceloneta i el Gòtic també han empitjorat resultats i han passat per davant de l’Antiga i la Nova Esquerra de l’Eixample.

Vallbona i la Clota, els menys afectats per la cinquena onada

Fins a principis de mes, Vallbona es mantenia sense cap positiu nou en la cinquena onada. En les últimes dues setmanes, però, s’hi han detectat 19 positius. Així doncs, la Clota és el barri amb la taxa de contagis més baixa des del 14 de juny, amb 1019 casos per cada 100.000 habitants. El segueix Vallbona amb una incidècia de 1.351 casos.