Aquest dimecres ha començat a Catalunya la vacunació dels adolescents d’entre 12 i 15 anys, és a dir, els nascuts entre el 2006 i el 2009. Des de primera hora del matí, s’han pogut sol·licitar cites per a la vacuna al web habilitat per Salut. Hi ha hagut hores disponibles des de les 10 h i els adolescents han començat a rebre els vaccins aquest mateix dimecres.

Al llarg del matí nombrosos adolescents s’han acostat al punt de vacunació massiva de Fira de Barcelona per rebre la punxada. Alguns asseguren haver demanat tan bon punt es va obrir la convocatòria i s’han mostrat sorpresos per la rapidesa amb què han aconseguit cita. “M’esperava que seria d’aquí a uns dies, però així millor”, explica l’Aleix, de 14 anys.

Els adolescents han d’anar acompanyats de la mare, el pare o el tutor legal. Com la resta de població, poden vacunar-se al lloc on passin les vacances. Cal tenir en compte, però, que les dues dosis s’han d’administrar al mateix punt de vacunació.

La vacunació de la franja més jove la va anunciar dimarts el president de la Generalitat. Pere Aragonès, que va destacar la importància que els més joves s’immunitzin per “facilitar el bon funcionament” dels centres de secundària, batxillerat i FP el curs vinent.

Vacuna abans de la tornada a l’escola

El Departament de Salut ja fa setmanes que treballa en la vacunació dels adolescents d’entre 12 i 15 anys, que es vol tenir enllestida per a la tornada del curs escolar 2021-22. Tot i així, el conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, també havia apuntat que era molt probable que aquests joves es vacunessin als instituts.

Quina vacuna rebran els adolescents?

Com en la franja dels adults més joves, la vacuna de la covid per als adolescents serà Pfizer o Moderna. A finals de maig, l’EMA va autoritzar vacunar amb Pfizer els adolescents i Sanitat ja va anunciar al juliol que també adoptarà la vacuna de Moderna per als majors de 12 anys.

Alegria i dubtes per la vacunació dels adolescents

Bona part dels adolescents d’entre els 12 i els 15 anys estan contents de poder-se inocular el vaccí contra la covid-19. I els pares, majoritàriament, també. Hi ha, però, un sector de la població que té dubtes sobre l’efectivitat de les vacunes en aquesta franja d’edat i que preferiria no administrar-los-les.