El Departament de Salut continua insistint en la importància de la vacunació de les dones embarassades i aquelles que estan alletant el seu nadó davant les dades de covid actuals. Segons Salut, les dones embarassades que no es vacunen de la covid tenen més risc d’acabar ingressant als hospitals si es contagien de la covid, concretament 23 vegades més risc.

A Catalunya, només un 11 % de les embarassades disposen de la pauta completa i la xifra se situa en el 20 % en el col·lectiu de dones que es troben en etapa de postpart. Ho ha exposat la secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, en la roda de premsa de seguiment de la campanya de vacunació de la covid a Catalunya, en què també s’ha recordat que s’ha obert la vacunació dels adolescents de 12 a 15 anys per evitar que quedin cites lliures, perquè “volem totes les vacunes posades”.

Les vacunes que s’administren a les embarassades són Pfizer i Moderna. De fet, Salut ha recordat també que tenir la vacuna de la covid permet transmetre anticossos a la covid al fetus, segons apunten diversos estudis.

Crida a la vacunació de les embarassades

Fa dies el govern català ja va iniciar la crida perquè les dones embarassades es vacunin tan aviat com puguin, ja que formen part del col·lectiu de joves. El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, va dir que ja hi ha milions de dones embarassades vacunades arreu del món i que la “vacuna és segura”.

De fet, Salut també va alertar que les dones embarassades i aquelles que es troben en els mesos de postpart tenen més risc d’emmalaltir de manera greu si es contagien de covid.

Des del mes de gener, 549 dones embarassades han estat ingressades en un hospital a Catalunya després d’infectar-se pel coronavirus i 52 d’aquestes han acabat a l’UCI, segons ha explicat Cabezas. No és té coneixement que hi hagi hagut defuncions.