residència gent gran
Foto: ACN

Les residències catalanes han registrat 815 positius de covid-19 durant l’última setmana, segons el darrer balanç del Departament de Drets Socials. Els contagis afecten sobretot els centres de gent gran, que tenen 672 interns positius distribuïts en 129 residències.

Segons Salut, la majoria de casos són asimptomàtics o de caràcter lleu en bona part gràcies a l’efecte protector de les vacunes. No obstant, la conselleria informa que del 23 al 29 de juliol 78 residents han necessitat atenció hospitalària i 73 han mort.

Un 1,5 dels treballadors, positiu en covid

Pel que fa als professionals, 688 s’han contagiat de coronavirus durant la darrera setmana, 557 dels quals formen part de residències de gent gran. A més, sis treballadors han requerit d’un ingrès hospitalari i un és a l’UCI.

Per frenar l’impacte de la cinquena onada a les residències, el govern ha decidit prorrogar les restriccions dues setmanes més. Això vol dir que els familiars han de presentar un test d’antígens negatiu per accedir als centres i només s’hi permet l’entrada de dues persones.