número desempat 2021 eso

L’Agència Europea de Medicaments (EMA) ha donat llum verda a vacunar amb Pfizer els adolescents d’entre 12 i 15 anys, cosa que faria incrementar el ritme de vacunació i podria obrir noves franges d’edat. El cap d’Estratègia de Vacunació de l’EMA, Marco Cavaleri, ha explicat que no han trobat cap impediment per autoritzar la vacunació a aquesta franja d’edat. Ara la decisió ha de passar per la Comissió Europea i, després, cada estat podrà decidir si recomana posar-la o no. Com en el cas dels adults, s’hauran de posar dues dosis amb una diferència mínima de tres setmanes entre punxades. La quantitat de fàrmac a administrar en el cas dels adolescents serà la mateixa que per a la població adulta.

Pfizer-BioNTech assegura una efectivitat del 100 %

La farmacèutica Pfizer-BioNTech va realitzar proves a més de 2.200 adolescents i defensa que indiquen una efectivitat del 100 % i una “bona tolerància”. Fins ara, la vacuna de Pfizer-BioNTech només estava autoritzada per als majors de 16 anys a la Unió Europea. 

La decisió de l’EMA obre la porta perquè el Ministeri de Sanitat pugui vacunar els alumnes d’entre 12 i 16 anys abans que s’inici el curs 2021-2022. La ministra de Sanitat, Carolina Darias, va avançar que s’estava estudiant aquesta possibilitat si l’EMA ho autoritzava.

Moderna també ha defensat l’efectivitat de la seva vacuna per als adolescents. En un comunicat, la farmacèutica ha anunciat que un estudi amb 3.700 adolescents i joves d’entre 12 i 18 anys ha establert una eficàcia del 93 % de la vacuna. També asseguren que és segura perquè no s’han detectat efectes secundaris preocupants. En les pròximes setmanes l’EMA farà un comunicat sobre el cas de Modrena.