vacuna covid-19

La secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, ha anunciat que l’escalada de contagis de la variant òmicron afecta de ple l’assistència primària. S’han incrementat un 85 % les visites als CAP la darrera setmana respecte a l’anterior, quan hi havia el pont. De fet, divendres es van atendre 28.455 visites a l’assistència primària, “un nombre molt elevat, però no com al juliol, que es va arribar a les 50.000”. Assegura que els “preocupen i ocupen” els increments de contagis actuals, però ha posat de manifest que les xifres d’hospitalitzacions i ingressos a les UCI són molt menors que en les anteriors onades gràcies a la vacunació.

Salut deixar de fer proves als contactes estrets en cas de no tenir símptomes

Cabezas ha anunciat que deixen de fer proves als contactes estrets. Només se’ls farà si apareixen símptomes del virus. La secretària de Salut ha afirmat que als contactes estrets -estiguin vacunats o no- se’ls demana confinar-se amb el nou protocol, que ha d’entrar en vigor aquest dijous.

I aquesta mateixa tarda la Comissió Delegada del Govern en Matèria de Covid-19 es reuneix per avaluar si s’apliquen més restriccions abans de Nadal. La comissió ha d’analitzar les propostes del Comitè Científic Assessor, que planteja disminuir trobades de grups bombolla, recuperar el teletreball, accelerar la tercera dosi i ampliar el passaport de la covid.

Oberta la vacunació de la tercera dosi als qui s’han punxat amb AstraZeneca

Per agilitzar la immunització, Salut ha anunciat que s’obre la vacunació amb la dosi de reforç als immunitzats amb AstraZeneca. Aquest són els treballadors de serveis essencials i la franja dels 60 als 69 anys. També ha explicat que aquesta setmana està previst ampliar la vacunació per als majors de 50 anys i, si és possible, també els de 40 i endavant. Alhora, Salut també tornar a obrir punts mòbils i fixos de vacunació a Barcelona, i ha reforçat l’administració de dosis a Fira de Barcelona.

Quarantenes obligatòries dels contactes estrets, també per als vacunats

A partir de dijous, tots els contactes estrets d’un positiu de covid hauran de fer quarantena, independentment de si estan vacunats o no. Només en quedaran exclosos els residents de centres amb cobertura superior 85 %, i els professionals sanitaris i sociosanitaris asimptomàtics que hagin donat negatiu.