Vacunació a contra la covid-19 la Fira de Barcelona
Persones esperant per ser vacunades a l'interior de la Fira de Barcelona

El Departament de Salut ha decidit canviar l’estratègia de vacunació. A partir d’aquest dilluns no es podrà rebre el vaccí sense haver demanat abans cita prèvia. De manera que aquesta opció quedarà reservada exclusivament per als barris amb menys cobertura vacunal per garantir que tothom hi té accés. Salut matisa, així, que se seguirà garantint que les persones vulnerables o amb dificultats per accedir al sistema poden rebre la punxada amb, si és necessari, “accions sense cita”.

La secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, ha explicat en roda de premsa la importància de demanar hora a través del web per facilitar la logística i optimització del sistema de vacunació. Hi ha fet èmfasi després d’anunciar que els vacunats amb AstraZeneca ja poden començar a rebre la tercera dosi. També durant aquesta setmana està previst que comencin a vacunar-se amb dosis de reforç la franja els 50 als 59 anys, començant pels de més edat.

Salut recorda que actualment l’estratègia de vacunació té molts fronts oberts: la dosi de record als majors de 60 anys, la dels vacunats amb Janssen, la dels que han rebut dues dosis d’AstraZeneca, i la vacunació infantil. A més, el departament argumenta que la vacunació sense cita estava justificada per incentivar les primeres dosis entre els no vacunats. La situació actual “és diferent” i afirmen que la programació d’una persona sense cita triga quatre vegades més que una amb cita, el que també alenteix la vacunació.

La vacunació sense cita ha estat una de les estratègies emprades pel Departament de Salut per fer augmentar la població vacunada. Ara bé, l’entrada en vigor del passaport de la covid i les terceres dosis han fet augmentar l’interès per immunitzar-se, fins al punt que s’han arribat a produir cues llargues per rebre la punxada sense cita. A Barcelona, el principal punt que oferia aquesta possibilitat era Fira de Barcelona i passarà a atendre només aquelles persones que hagin concertat data i hora a través del web vacunacovidsalut.cat.

Cues per vacunar-se a Fira de Barcelona