Persones ballant a l'interior d'un bar musicar durant l'assaig clínic per a l'obertura de l'oci nocturn

En algunes discoteques de Barcelona ja hi ha entrades esgotades per a la nit de Cap d’Any 2022 i a les zones VIP els queda poc per penjar el cartell de complet. La venda d’entrades per a una de les nits més importants de l’any per a l’oci nocturn està tenint un bon ritme, malgrat la covid; segons FECASARM, fins i tot millor que la nit de Cap d’Any del 2020, el darrer que es va celebrar amb discoteques obertes.

Els locals ja han venut el 60 % de les entrades disponibles, superant el 40 % que s’havia venut per aquestes dates ara fa dos anys. A més, el preu de mitjana també és superior al de fa dos anys, ja que els locals tenen limitat l’aforament al 80 %. Tot i l’increment del preu, moltes discoteques ja no podran acceptar més clients la matinada del 31 de desembre a l’1 de gener.

“Por” de quedar-se sense entrada

La patronal de l’oci nocturn atribueix aquest augment de la demanda a les ganes que té la gent de celebrar en una discoteca l’inici de l’any nou, després que no ho poguessin fer l’any passat. Tal com explica el secretari general de la FECASARM, Joaquim Boadas, “la gent té por de quedar-se sense entrada i no poder celebrar l’entrada al nou any en un espai legal i segur“.

La gent que estigui en aquest espais legals se sentirà segura sabent que la resta d’usuaris del local també tenen el certificat de la covid
Joaquim Boadas, secretari general de la FECASARM

En paral·lel, FECASARM assegura que es reforçarà el missatge de mantenir la mascareta posada mentre no s’estigui bevent o menjant. Tanmateix, demanarà el certificat de la covid per accedir als locals si encara és obligatori.

Cancel·lació de taules grans als sopars d’empresa

Davant de l’augment de contagis, des de Salut també s’ha fet una crida a no celebrar grans sopars de Nadal, i els restaurants estan rebent algunes cancel·lacions. La FECASARM ha dit que s’ha evidenciat una punxada important de les reserves de taules grans dels sopars d’empresa i s’ha produït una alta xifra de cancel·lacions.

Les reserves de taules més petites, d’entre 4 i 10 persones, s’han mantingut. Segons la patronal això es deu al fet que els treballadors de les empreses han decidit mantenir aquests sopars amb els grups de treball o contactes estrets. Pel que fa a les reserves de sopars de la revetlla de Cap d’Any en restaurants, segueixen la mateixa tònica que per als sopars d’empresa.