Infermera ajustant-se EPI

El sindicat CCOO ha denunciat públicament que part del personal d’infermeria de Catalunya es quedarà sense dies de festa per Nadal. En una nota de premsa assegura que aquesta darrera setmana les direccions de diversos centres sanitaris i hospitalaris, estan enviant notes informatives en què notifiquen la “suspensió cautelar dels dies de lleure” per les festes nadalenques. Es tracta, per exemple, del cas de l‘Hospital Moisès Broggi. En la missiva al·leguen que és una mesura extraordinària. A banda dels dies de lliure disposició, la mesura també afecta dies pendents de vacances.

Reclamen consens amb els sindicats

El sindicat recorda que “qualsevol mesura extraordinària en matèria de règim de personal, per part de l’empresa, ha de ser mitjançant resolució motivada i adoptada prèvia consulta amb els representants del personal, situació que no s’ha produït”. Diu, a més, que l’empresa té l’obligació de contractar el personal necessari per fer front a una pandèmia “que tenim des de fa dos anys”. Creuen que després de passar cinc onades es posa de manifest “la mala gestió” de l’Administració.

Un personal cansat per la pandèmia

CCOO afirma que durant tots aquests mesos de pandèmia el personal d’infermeria “ha sofert canvis de jornades, restriccions de festius i increment de la jornada per fer front a la demanda assistencial”. Tot això, diu, a “expenses de la seva salut física i emocional i amb afectació en el seu entorn familiar”. Per això, creu que la suspensió de dies de descans és una mesura desproporcionada. Afegeix que els infermers necessiten un descans, i “més quan les restriccions a la població general són mínimes per aquestes properes dates de festes de Nadal i Cap d’Any”.