Barceloneta buida de nit

Ha començat el compte enrere perquè el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya decideixi si avala el toc de queda als territoris més afectats per la cinquena onada de la covid. Finalment el govern ha decidit ampliar el nombre de municipis afectats i seran 161, després d’afegir-hi Altafulla, Santa Cristina d’Aro i Caldes d’Estrac.

Com a mínim tres setmanes de confinament nocturn

Les previsions del govern apunten que el toc de queda des de la una fins a les sis de la matinada estarà en vigor un mínim de tres setmanes. No obstant això, cada set dies es revisarà la situació dels municipis afectats, per si cal modificar la llista, i es tornarà a demanar l’aprovació de la justícia. Segons ha apuntat el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, però, revertir la situació epidemiològica no serà fàcil. “No diré que aquest estiu serà millor que el passat”, ha reconegut.

Torna el certificat d’autoresponsabilitat

Si el TSJC ho autoritza, les restriccions de mobilitat nocturna afectaran uns sis milions de persones, és a dir, el 78 % dels ciutadans. Per tant, els ciutadans que s’hagin de moure entre les poblacions afectades pel toc de queda durant la nit necessitaran acreditar-ne els motius amb el certificat d’autoresponsabilitat.