toc queda nit girona

La portaveu del govern català, Patrícia Plaja, ha explicat aquest dijous que la llista de municipis que hauran d’aplicar el toc de queda nocturn entre la 1 i les 6 h s’ha ampliat en tres poblacions més i passen de 158 a 161. Les tres poblacions que s’hi han afegit les darreres hores són Altafulla, Santa Cristina d’Aro i Caldes d’Estrac, si bé també han admès que la llista definitiva serà la que es publiqui al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (el DOGC). Ho han explicat a la roda de premsa per detallar com es farà efectiva aquesta mesura.

Aquest dijous, Salut ja havia admès que la llista de poblacions afectades per la mesura podria canviar. També ha explicat que la mesura podria tenir una durada mínima de tres setmanes.

El govern català farà una resolució nova cada setmana

Tot plegat, en espera que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya avali aquesta restricció. De fet, aquest organisme judicial haurà de donar el vistiplau al toc de queda cada setmana perquè, segons ha explicat el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, la Generalitat cada setmana farà una nova resolució amb la llista de municipis actualitzada.

Així, per exemple, aquelles poblacions que registrin una disminució de la incidència a mitja setmana hauran de seguir amb el toc de queda fins que deixi de tenir validesa la resolució en la qual estaven incloses. I passarà a la inversa quan un municipi supera el llindar per entrar-hi. En aquest cas, la població s’afegirà a la posterior resolució setmanal.