Membres del Sindicat de Llogaters entrant als jutjats

El relator d’habitatge de l’Organització de les Nacions Unides, Balakrishnan Rahagopal, reclama en una entrevista a Reuters que es retirin els càrrecs de coaccions i violació de domicili que s’imputen al portaveu del Sindicat de Llogateres i a dos inquilins per una protesta de l’any 2018. La fiscalia sol·licita nou anys de presó i Rahagopal ho considera “molt preocupant” perquè “cinc policies han declarat que la protesta va ser pacífica”.

Jutjats per una protesta a l’Institut de Bellesa Francis

L’origen del cas es remunta a l’any 2018. Dues de les persones jutjades, Fran Ortega i Alpha Mikeliunas, vivien amb la seva família des del 2010 en un pis del número 92 del carrer de Floridablanca, a Sant Antoni. Ells asseguren que sempre havien pagat el lloguer fins que la propietat, la família Mas-Beya Fradera, els va dir que no els renovava el contracte. Malgrat tot, no van abandonar el pis i van continuar ingressant 860 euros mensuals als jutjats en concepte del lloguer.

El sindicat va considerar el cas com un intent de desnonament invisible i junts van fer una protesta en un dels negocis de la propietat, l’Institut de Bellesa Francis. Allà van aconseguir que la família tenidora accedís a concedir un lloguer social als llogaters però posteriorment els van denunciar per unes presumptes amenaces i coaccions que han dut a judici el Fran, l’Alpha i el portaveu del sindicat, Jaime Palomera.