L’ús del passaport covid es reimplantarà la mitjanit de dijous a divendres a Catalunya. Ho ha anunciat el conseller de Salut de la Generalitat, Josep Maria Argimon, aquesta tarda després d’una reunió de la Comissió Delegada de la Covid, en què han participat diverses conselleries de l’executiu. Per tant, a partir de divendres es tornarà a requerir de forma obligatòria el certificat covid a Catalunya a la restauració, els gimnasos i les residències.

La mesura del passaport covid va entrar en vigor divendres passat, però hores més tard, al migdia, es va haver de suspendre pel col·lapse del web de La Meva Salut de ciutadans que volien descarregar-se el document.

Prop de dos milions de descàrregues del certificat de la covid en una setmana

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha assegurat que els problemes que hi havia a l’aplicació de La Meva Salut per descarregar-se el document ja estan resolts. Segons ha explicat, entre dilluns passat i aquest diumenge s’han descarregat 1.816.361 certificats de la covid digitals. En total, a Catalunya s’han descarregat 10,3 milions de certificats de la covid des que es va posar en marxa la mesura. Argimon ha subratllat que “és una eina que funciona” i ha afegit que “és coneguda per la ciutadania”. El conseller, a més, ha demanat que “la gent es guardi el certificat al telèfon mòbil” per tal d’evitar fer múltiples descàrregues i saturar de nou l’aplicació.

El govern va decidir ampliar l’aplicació del passaport de la covid per poder entrar als interiors de bars i restaurants, gimnasos i residències, per frenar l’increment de contagis de les últimes setmanes i la pressió hospitalària. El TSJC va avalar la mesura, que té una validesa inicial de 15 dies, fins al 10 de desembre.