passaport covid

(ACN/redacció) El Departament de Salut ha decidit suspendre des d’aquest divendres al migdia i almenys fins dilluns l’obligació de presentar el passaport de la covid a bars, restaurants, gimnasos i altres equipaments, degut als problemes tècnics que té el web de La Meva Salut. La gran demanda del passaport en les últimes hores, més de 300.000, ha bloquejat el web i fa que molts ciutadans no puguin obtenir el certificat, que seguirà sent obligatori per entrar a l’oci nocturn com fins ara. El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha explicat que dilluns es tornarà a revisar la situació per decidir quan es torna a implantar l’obligació.

Hem d’analitzar bé, hem de veure aquest tràfic d’on ve, com ve… Analitzar-ho bé a fons, reforçar-la [la pàgina web] si és necessari”
Josep Maria Argimon, conseller de Salut

Argimon també ha demanat que la ciutadania no vagi als centres de salut a demanar descarregar el certificat. “Hi ha molta cua, molta tensió, crec que hem de deixar treballar als centres de salut. Deixar-los respirar, no anar a sol·licitar un certificat digital”, ha considerat.

Cues de 370.000 persones per accedir al web

Durant tot el matí, el temps d’espera per accedir al web per descarregar el certificat no ha deixat de créixer. Si a les 10 hores, la cua per accedir a la pàgina era de 90.000 persones, cap a les dues la xifra s’ha enfilat a gairebé 370.000, motiu pel qual Salut havia demanat paciència a la ciutadania. També segons Salut, en les últimes hores s’havien descarregat 314.000 certificats de la covid.