passaport covid discoteca

El passaport covid, també conegut com a certificat covid, s’ha convertit en un eina imprescindible a Catalunya per poder entrar a diversos establiments. Amb aquest document, la Generalitat vol evitar que les persones sense vacunar o contagiades de la covid puguin accedir a diversos locals. Aquelles persones amb la pauta de vacunació completa contra la covid, amb una prova diagnòstica recent o que hagin passat la malaltia darrerament podran obtenir el certificat.

T’expliquem on et demanaran el passaport covid a Catalunya a partir d’ara i, per tant, en quins llocs caldrà ensenyar-lo per poder entrar-hi. En aquests locals utilitzaran el web o app VerificaCOVID per validar el certificat de vacunació amb el codi QR.

Discoteques i bars musicals

L’oci nocturn, tancat per frenar la sisena onada i l’expansió de la variant òmicron, va ser el primer sector a Catalunya en què es va aplicar el passaport de la covid com a requisit per accedir als seus recintes. Des del 8 d’octubre, calia tenir el certificat emès per poder entrar a les discoteques i els bars musicals. La nit d’estrena va portar problemes tècnics en l’ús de l’app CertificaCOVID.

certificat covid en una discoteca

Casaments, banquets i celebracions amb ball

Un mes més tard, la Generalitat va ampliar l’ús del passaport de la covid per a casaments, banquets i celebracions amb balls en espais tancats com hotels i restaurants. En aquest cas, com en el de l’oci nocturn, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va avalar la mesura.

Bars i restaurants

Des del divendres 3 de desembre és necessari tenir el passaport de la covid per poder entrar a bars i restaurants. S’havia d’aplicar a partir del 26 de novembre, però es va suspendre temporalment per problemes tècnics amb el web. La mesura no afecta les terrasses, on, ara per ara, poden consumir les persones sense el certificat.

El certificat covid digital per accedir a la restauració, gimnasos i residències de gent gran ha rebut l’aval del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, que ha tornat prorrogar el passaport covid per evitar la propagació dels contagis.

Restaurant Ocho Patas el 15 d'octubre del 2021. Foto: ACN

Gimnasos i equipaments esportius

Els gimnasos i tota la resta d’equipaments esportius també demanen el passaport de la covid des del 3 de desembre perquè els usuaris que ho vulguin puguin entrar-hi i gaudir de les instal·lacions.

Residències de gent gran

Per protegir les persones d’edat avançada, un dels col·lectius de més risc davant la covid-19, la Generalitat de Catalunya també ha ampliat l’ús del passaport de la covid per a les residències de gent gran. Des del 3 de desembre, els familiars que vulguin visitar algú que hi estigui ingressat han d’ensenyar el document. Si els visitants dels residents no estan vacunats amb la pauta completa, se’ls fa un test d’antígens abans d’accedir-hi per corroborar que no estan contagiats.

Restauració o ball dins de teatres, cinemes, auditoris i circs

El certificat covid no és obligatori en teatres, cinemes, auditoris o circs, però te’l poden demanar en els restaurants i bars situats dins d’aquests recintes. Si l’activitat que s’hi fa és de ball, també et demanen passaport de la covid per accedir-hi.