La Sagrada Família inaugurarà la torre de la Mare de Déu aquest 8 de desembre en un acte obert al públic. Si vols assistir a alguna de les activitats previstes, com ara la missa solemne del 8 de desembre o el cerimonial de Barcelona amb les colles de cultura popular, necessitaràs tenir-ne una entrada. T’expliquem com pots aconseguir invitacions per a la inauguració de la torre de la Mare de Déu de la Sagrada Família i com pots participar en l’encesa de l’estel.

Com aconseguir una entrada a la Sagrada Família per a la missa?

L’acte més destacat serà el mateix dia 8 de desembre. Si vols anar presencialment a l’esdeveniment has d’entrar al web de la Sagrada Família i participar en el sorteig d’entrades. Aquests són els detalls de l’acte:

  • A les 10.30 h, cerimonial de la cultura popular, a càrrec de les colles de cultura popular, amb la col·laboració de l’Institut de Cultura de l’Ajuntament de Barcelona (ICUB). Es farà un sorteig d’entrades. Inscripcions a partir del dia 23 de novembre a sagradafamilia.org i a les xarxes socials.
  • A les 18 h, Eucaristia presidida pel cardenal Joan Josep Omella, arquebisbe de Barcelona. Les entrades, que ja estan exhaurides, es podran recollir a la parròquia de la Sagrada Família a partir del dia 29 de novembre. L’acte també es podrà seguir en directe a través d’aquest enllaç.
  • A les 19.15 h, acte de benedicció de la torre de la Mare de Déu des del carrer de la Marina (no cal entrades en els actes a l’exterior) i encesa de l’estel.

Participa en l’encesa de l’estel i segueix l’acte en directe

La torre de la Mare de Déu de la Sagrada Família estarà coronada per una estrella lluminosa de 12 puntes. L’encesa es farà a les 19.40 h. L’acte, a més, es podrà seguir des de qualsevol part del planeta i en directe a través del web estel.sagradafamilia.org. Aquesta, però, no serà l’única forma de participar en l’encesa. Entre l’1 i el 7 de desembre també es podrà col·laborar digitalment amb l’activació d’un punt de llum simbòlic de l’estrella. Ho podràs fer a través de la Sagrada Família i de l’arquebisbat de Barcelona.

Altres actes previstos

Al marge de l’encesa de l’estel, també hi haurà altres actes els dies posteriors per als quals també caldrà reservar entrades. Al web de la Sagrada Família ja s’han publicat tots els detalls sobre la programació. Aquests són els més destacats:

  • Diumenge 12 de desembre

18 h, pregària de Taizé, amb la presència del germà Alois, prior de Taizé, i altres germans de la comunitat, amb la col·laboració del Secretariat de Pastoral amb Joves de l’arquebisbat de Barcelona. Per assistir a la pregària cal inscripció prèvia del 9 al 30 de novembre a través del web esglesiajove.barcelona.

  • Dilluns 13 de desembre

A les 18.30 h, inauguració de l’escultura col·laborativa del projecte social impulsat per l’Associació Artenea, Apropa Cultura i l’Ajuntament de Barcelona, amb el suport del Col·legi d’Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d’Edificació de Barcelona. Acte reservat a les entitats participants.

  • Dimarts dia 14 de desembre

A les 18.30 h, Lliurament de premis. Concurs escolar Tots som torres d’una mateixa humanitat, amb la col·laboració de Blanquerna – Universitat Ramon Llull. Acte reservat a les escoles guanyadores.

  • Dimecres dia 15 de desembre

A les 19 h, conferència “Maria, estel del matí, a la Sagrada Família i en el món d’avui”, a càrrec de Margarida Bofarull i Buñuel, RSCJ, delegada diocesana de Pastoral de Fe i Cultura de l’arquebisbat de Barcelona, i de Jordi Faulí, arquitecte director de la Sagrada Família. Per assistir a la conferència, cal confirmar assistència al correu conferenciabasilica@ext.sagradafamilia.org a partir del 24 de novembre. Aforament limitat.

  • Divendres 17

A les 18 h, concert de Nadal amb l’Escolania de Montserrat amb un repertori marià i nadalenc. Es farà un sorteig d’entrades. Inscripcions a partir del 3 de desembre a sagradafamilia.org i a les xarxes socials.

estel sagrada família torre mare de deu
Estrella de 12 puntes que coronarà la torre de la Mare de Déu de la Sagrada Família

Activitats al barri i a la Catedral de Barcelona

També hi ha diverses activitats programades a l’entorn de la basílica i al barri de la Sagrada Família durant tot el mes de desembre i gener que s’han organitzat amb el suport i l’organització de la coordinadora d’entitats del barri i dels eixos comercials Sagrada Família, Gaudí Shopping i Encants Nous.

Destaquen, per exemple la ballada de sardanes amb la Cobla Sant Jordi – Ciutat de Barcelona, prevista per al dia 8 de desembre, a partir de les 12 h. Per als actes a l’exterior no cal reserva prèvia. També s’han organitzat altres esdeveniments a la Catedral de Barcelona que començaran el 9 de desembre. Tota la informació detallada es pot trobar al web de la Sagrada Família.