L’equip de rugbi els Diables de Barcelona tornaven aquest diumenge d’una gira per Sud-àfrica, però no han pogut fer-ho al complet. Tres membres d’aquest equip professional de creació recent han donat positiu per coronavirus. Són els catalans Francesc Pulido i Pol Fonts, i el canadenc Sean Snyman, que no van superar la prova PCR prèvia a agafar el vol de tornada i s’han hagut de quedar confinats a l’hotel on s’allotjaven.

Segons explica el gerent de la franquícia, Josep Maria Monti, la resta de membres van tornar “amb el cor a la mà” i pensant que feien “més servei marxant que quedant-se”. Assegura que compten amb la col·laboració dels organitzadors del torneig en què participaven, els Toyota Cheetahs, que han posat els seus serveis a disposició del club català i dels jugadors confinats.

Objectiu: retornar els jugadors quan acabin la quarantena

Monti adverteix que la franquícia “treballa per aconseguir el retorn dels jugadors al més aviat possible quan acabin la quarantena”. Calculen que serà sobre el dia 6 de desembre. Han demanat ajuda a l’ambaixada espanyola i estan en espera d’una resposta davant les dificultats que puguin sorgir per aconseguir un vol de tornada. Paral·lelament, treballen en altres opcions com la d’aprofitar que hi ha equips britànics en la mateixa situació per, encara que sigui, poder portar els jugadors fins al Regne Unit quan puguin viatjar.

Avui Pulido, Fonts i  Snyman es faran una segona PCR amb què podran saber si s’han infectat de la nova variant òmicron. De moment, els tres jugadors positius es troben asimptomàtics i amb simptomatologia lleu en funció del cas. La resta de l’expedició, més d’una vintena de persones, s’han de confinar a casa seva durant 10 dies.