passaport covid

El passaport covid cada cop té més usos a Catalunya. El certificat de vacunació de la covid permet acreditar que has rebut la pauta completa, que tens una PCR o test d’antígens amb resultat negatiu o que has passat la covid-19. Si has d’utilitzar el passaport per accedir als locals d’oci nocturn, les cerimònies amb ball en llocs tancats o per entrar a bars i restaurants, gimnasos i residències de gent gran comprova abans la caducitat del passaport covid. Et detallem com pots saber si el teu certificat de la covid encara està en vigor i en quins casos caduca.

Quina és la caducitat del passaport de la covid?

La caducitat del passaport de la covid ve marcada pel motiu d’obtenció. La Comissió Europea vol que el certificat de vacunació caduqui al cap de nou mesos d’haver rebut la segona dosi, si no es rep una punxada de reforç. De moment, però, és només una proposta i aquestes són les vigències del passaport de la covid, segons el Departament de Salut:

  • Pauta de vacunació completa. Si tens la pauta de vacunació completa, independentment del vaccí que hagis rebut, el teu passaport de la covid té una vigència indefinida. El reglament europeu apunta però que el certificat s’aplicarà per facilitar la mobilitat entre els estats membres durant un any, prorrogable en funció de l’evolució de la pandèmia.
  • Haver passat la covid-19. El teu certificat caducarà al cap de sis mesos d’haver passat la malaltia. Si el vols renovar, hauràs de vacunar-te o fer-te una prova diagnòstica cada cop que necessitis aquest document.
  • Prova diagnòstica negativa. En aquest cas la vigència del passaport de la covid varia en funció de la prova. Si tens una PCR negativa, el certificat té una validesa de 72 hores, mentre que en el cas del test d’antígens negatiu és només de 48 hores. Recorda que per obtenir el passaport de la covid només són vàlides les proves realitzades en centres homologats per Salut.

Com es pot saber la caducitat del passaport de la covid?

Per saber la caducitat del passaport de la covid, hauràs d’accedir a La Meva Salut i consultar en línia o descarregar-te el certificat de la covid. Veuràs que hi ha un apartat que indica la data de vacunació, de recuperació o de la realització de la prova de detecció. Aquesta informació et servirà per calcular la validesa del document en cada cas.

caducitat passaport covid