passaport covid

El certificat de la covid a Catalunya ja no és necessari per accedir a cap establiment. El govern ha decidit eliminar l’ús del passaport de la covid per entrar a bars i restaurants, gimnasos i, residències de gent gran des del 28 de gener. Tampoc no és necessari als locals d’oci nocturn, que han reobert l’11 de febrer. Tot i això, el certificat que permet acreditar que has rebut la pauta completa, que tens una PCR o test d’antígens amb resultat negatiu o que has passat la covid-19 encara continua sent necessari per viatjar. Comprova abans la caducitat del passaport de la covid.

Et detallem com pots saber si el teu certificat de la covid encara està en vigor i en quins casos caduca.

Quina és la caducitat del passaport de la covid?

La caducitat del passaport de la covid ve marcada pel motiu d’obtenció. Aquestes són les vigències del passaport de la covid, segons el Departament de Salut:

  • Pauta de vacunació completa. Si tens la pauta de vacunació completa, independentment del vaccí que hagis rebut, el teu passaport de la covid té una vigència de nou mesos. Des de l’1 de febrer, el certificat de la covid només podrà prorrogar-se si s’ha passat la malaltia o s’ha punxat la tercera dosi.
  • Haver passat la covid-19. El teu certificat caducarà al cap de sis mesos d’haver passat la malaltia. Si el vols renovar, hauràs de vacunar-te o fer-te una prova diagnòstica cada cop que necessitis aquest document.
  • Prova diagnòstica negativa. En aquest cas, la vigència del passaport de la covid varia en funció de la prova. Si tens una PCR negativa, el certificat té una validesa de 72 hores, mentre que en el cas del test d’antígens negatiu és només de 48 hores. Recorda que per obtenir el passaport de la covid només són vàlides les proves realitzades en centres homologats per Salut.

Com es pot saber la caducitat del passaport de la covid?

Per saber la caducitat del passaport de la covid, hauràs d’accedir a La Meva Salut i consultar en línia o descarregar-te el certificat de la covid. Veuràs que hi ha un apartat que indica la data de vacunació, de recuperació o de la realització de la prova de detecció. Aquesta informació et servirà per calcular la validesa del document en cada cas.

caducitat passaport covid