verifica covid app

VerificaCOVID és l’app de la Generalitat de Catalunya per verificar el passaport covid a Catalunya. Aquest certificat va ser necessari, primer, per accedir als locals d’oci nocturn. Després ho va ser per a casaments i banquets i, a partir del 3 de desembre, el govern de la Generalitat l’aplicarà també per a bars, restaurants, gimnasos i residències. La mesura havia d’entrar en vigor una setmana abans, però el govern va haver de suspendre temporalment l’aplicació per problemes tècnics i, de moment, no cal presentar el document validat per entrar en aquests establiments.

A continuació t’expliquem, pas per pas, com funciona l’app per verificar el passaport covid a Catalunya.

Com descarregar VerificaCOVID?

VerificaCOVID és l’eina de la Generalitat habilitada per fer la lectura dels certificats. Per poder-la utilitzar, cal entrar des d’un telèfon mòbil al web verificacovid.gencat.cat/. Es podrà accedir a l’enllaç també des d’un ordinador, si bé no podrà llegir els codis dels usuaris.

com utilitzar el certificat covid

Cal habilitar la càmera

Per poder començar a verificar els certificats de la covid dels usuaris, caldrà habilitar la càmera per fer-ne les lectures. Per això, tan bon punt s’entri al web, se sol·licitarà permetre accedir a les funcions de la càmera del dispositiu mòbil. Un cop acceptada la petició, l’usuari ja podrà fer enregistraments.

Acostar el mòbil per llegir el QR

Seguidament, VerificaCOVID ja dona l’opció a l’usuari per començar a verificar passaports de la covid. Quan se selecciona Comença a verificar, l’usuari ja accedeix a la càmera. Caldrà que l’acosti a uns 6 cm aproximadament del codi QR que es vol llegir. Cal que es visualitzi completament, ben enfocat i centrat a la pantalla del dispositiu.

Si la lectura s’ha fet correctament i el passaport de la covid és vàlid, apareixerà el color verd amb la paraula “validat”, el nom i cognoms de la persona i la seva data de naixement. En canvi, si no és vàlid, se’ns informarà amb el color vermell i “no validat”.

Cal tenir en compte que la càmera pot no llegir correctament el codi QR si hi ha manca de llum, excés d’il·luminació o vibracions.

com utilitzar el certificat covid

Dades protegides

Si una de les persones es nega a la lectura del seu certificat, se li pot informar que les dades de l’usuari estan protegides en tot moment. Així ho indica la Generalitat de Catalunya, que deixa clar que l’app “no registra ni comparteix les dades verificades”.

A més, queda prohibit enregistrar o duplicar els certificats verificats.

Tens més dubtes? Hi ha un correu habilitat

En el cas que tinguis dubtes sobre la utilització de VerificaCOVID, la Generalitat ha habilitat un correu per adreçar-hi qualsevol qüestió: verificacovid.salut@gencat.cat.