L’Ajuntament de Barcelona ha anunciat que suspèn l’espectacle de Cap d’Any 2021 previst a l’avinguda de la Reina Maria Cristina per les restriccions anunciades per la Generalitat de Catalunya a causa de la sisena onada de la covid. L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha assegurat que veu “impossible” celebrar l’acte previst tenint en compte mesures com el toc de queda, que impedirà sortir al carrer entre la 1 i les 6 h. “Ho lamentem moltíssim perquè estava tot a punt, […] però no reuneix les característiques que marquen les restriccions“, ha dit Colau.

Una de les activitats més marcades en el calendari de Nadal a Barcelona és la cavalcada de Reis 2022. Sobre això, Ada Colau ha dit que ara per ara es manté, si bé l’Ajuntament ha convocat una reunió d’urgència de seguiment de les noves mesures, que s’aplicaran a partir de la nit del 23 al 24 de desembre. Tal com ha dit l’alcaldessa, caldrà “revisar tots els recursos disponibles” i veure si es pot complir amb les exigències.

El consistori ja va anunciar que, en el context actual de pandèmia, no es podria celebrar una festa multitudinària com les que es feien abans de la crisi sanitària. Ara bé, proposava un espectacle els detalls del qual s’havien d’anunciar aquests pròxims dies. L’explosió de casos de covid, però, ha fet cancel·lar el pla.

Colau lamenta la “manca de previsió” del govern

Ada Colau s’ha mostrat “sorpresa” amb les restriccions anunciades aquest dilluns pel govern de la Generalitat. Si bé no posa en dubte la necessitat d’adoptar mesures per frenar l’increment de la covid, acusa l’executiu català de “manca de previsió” per comunicar-les quan falten pocs dies per a les festes de Nadal.

L’alcaldessa recorda que les noves restriccions afecten “molts àmbits diferents”, com l’oci nocturn, la restauració o la cultura, i demana al govern de Catalunya que acordi els “ajuts necessaris” perquè aquests sectors “puguin suportar les mesures en un moment tan important com ho són les festes de Nadal”.