barcelona toc de queda compleix requisits

Barcelona és un dels municipis on la Generalitat de Catalunya vol aplicar el toc de queda si el TSJC avala la mesura. La ciutat compleix les dues condicions per prohibir sortir de nit a partir de la nit del 23 al 24 de desembre. D’una banda, supera i amb escreix el llindar d’incidència acumulada de set dies de 250 casos per cada 100.000 habitants. L’altre escenari que s’ha de donar per implementar el toc de queda en un municipi és que aquest tingui més de 10.000 habitants, fet que també es compleix a Barcelona.

Concretament, la incidència acumulada a Barcelona a set dies és de 474,52 amb data de 21 de desembre, gairebé doblant el llindar proposat pel govern català. A més, té més d’1,6 milions d’habitants. Això vol dir que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya veu justificada la vulneració dels drets fonamentals amb el toc de queda, aquest s’acabarà aplicant a Barcelona a partir d’aquest divendres, entre la 1 i les 6 h, com també la resta de restriccions i mesures de la covid noves a Catalunya.

La corba del coronavirus mostra com els contagis estan disparats: Salut va notificar més de 38.000 contagis del 13 al 19 de desembre, fet que suposa increment setmanal del 56 %. Les autoritats sanitàries preveuen que el nombre de positius continuï augmentant els pròxims dies, sobretot amb les festes de Nadal pel mig. Amb aquest argument, s’han anunciat noves restriccions com el toc de queda per reduir la mobilitat i la interacció social.

Barcelona, confinada de nit amb altres municipis

Així ho ha assegurat el mateix govern de la Generalitat aquest dimarts. La portaveu de l’executiu, Patrícia Plaja, ha posat Barcelona com a exemple de municipi català que, en el cas de rebre llum verda per part del TSJC, viurà sota toc de queda com a mínim dues setmanes, fins a la nit del 6 al 7 de gener.

La capital de Catalunya se suma a altres grans municipis on s’aplicarà el toc de queda durant les festes de Nadal, molts dels quals de l’àrea metropolitana. L’Hospitalet de Llobregat, Sant Adrià de Besòs, Badalona, Santa Coloma de Gramenet, Terrassa o Girona són algunes de les ciutats que patiran el toc de queda.