L’Ajuntament de Barcelona no preveu una festa multitudinària de benvinguda per rebre el 2022. Ho ha afirmat el tinent d’alcalde en Seguretat i Prevenció, Albert Batlle, que ha assegurat que es mantindran els “punts de contenció” similars a l’any passat i que no es preveu “en absolut” una festa com la d’abans de la pandèmia. Fonts municipals han matisat que sí que hi haurà un espectacle de Cap d’Any a l’avinguda de la Reina Maria Cristina i que en les properes setmanes en donaran més detalls i s’explicarà també en quines condicions es podrà veure.

Abans de la pandèmia, era recurrent la imatge de l’avinguda de la Reina Maria Cristina plena de gom a gom amb milers de persones que s’acostaven per gaudir de l’espectacle piromusical i celebrar el Cap d’Any. L’any passat, però, no es va celebrar cap festa multitudinària i perquè tothom pogués gaudir dels focs artificials des de casa es van llançar 12 palmeres brillants per cada campanada des dels diferents districtes de Barcelona i des del Castell de Montjuïc.

Un dispositiu de seguretat per Nadal més important que abans de la pandèmia

Pel que fa al dispositiu de seguretat, Batlle ha detallat que en les properes setmanes es farà una compareixença per explicar com actuarà la Guàrdia Urbana en aquesta nit tan assenyalada. De moment, l‘Ajuntament ha explicat que per la campanya de Nadal es reforçarà el dispositiu policial amb un 15 % més d’agents que centraran els esforços en el centre i eixos comercials, on es preveu que hi hagi més aglomeracions. La Urbana també tindrà l’ull posat en els lladres multireincidents i en la venda ambulant de begudes alcohòliques.

Tampoc es descarten talls de trànsit al centre o en altres zones de la ciutat si hi ha grans aglomeracions durant les compres nadalenques. Precisament, per dissuadir els ciutadans d’agafar el cotxe, Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) reforçarà la freqüència de pas de metro i autobús els festius amb botigues obertes.