Ada Colau Albert Batlle

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, s’ha mostrat sorpresa per les restriccions anunciades per la Generalitat, en una compareixença aquest dimarts des de la seu de Foment del Treball. “Mai qüestionarem que es prenguin mesures si així ho consideren les autoritats sanitàries, però sorprèn que s’anunciïn mesures tan restrictives sense fases intermèdies abans, i a tres dies de Nadal, quan ja està tot planificat”, ha criticat Colau.

L’alcaldessa ha volgut donar suport als sectors afectats per les restriccions i ha instat la Generalitat a definir i activar de forma ràpida ajuts que compensin les pèrdues en “unes dates estratègiques” per a sectors com l’oci nocturn i la restauració, “quan començaven a remuntar”.

Pel que fa a la cavalcada de Reis, Ada Colau ha anunciat una reunió per a aquest dimecres al matí per analitzar la situació i prendre decisions al respecte. De moment, la cavalcada continua endavant, ja que el mateix conseller Argimon va apuntar que es permetrien. Però també ha deixat clar que si cal cancel·lar l’acte, ho faran, com a respecte a les indicacions sanitàries. El que ja té clar és que la festa de Cap d’Any no es podrà fer a l’avinguda de la Reina Maria Cristina.

“La Generalitat ha improvisat”

Hores abans de la compareixença de l’alcaldessa, el primer tinent d’alcalde de la ciutat, Jaume Collboni, ha fet una primera valoració de les restriccions davant dels micròfons de betevé. Collboni ha dit mostrar-se sorprès perquè té la impressió que la Generalitat ha pres la decisió “d’una forma una mica improvisada”. El responsable d’Economia de l’Ajuntament també ha criticat que el govern català no hagi anunciat mesures compensatòries per als sectors afectats.