El tinent d’alcalde de Seguretat, Albert Batlle, ha revelat que l’Ajuntament de Barcelona ha demanat que s’apliqui un toc de queda nocturn a la ciutat entre la una i les sis de la matinada per evitar la concentració de persones a la via pública en plena onada de contagis. Batlle ho ha explicat en un debat a la Comissió de Presidència en què ha donat per fet que la Generalitat aprovarà aquesta mesura: “estem a les portes que es decreti un nou toc de queda“.

És absolutament clau que Barcelona acabi l’activitat entre la una i les sis de la matinada; és el que hem demanat
Albert Batlle, tinent alcalde Seguretat

Això és el que Albert Batlle va transmetre aquest dimarts a la reunió que l’Ajuntament va mantenir amb els consellers de la Presidència, Salut i Interior per abordar com s’apliquen les noves mesures restrictives anunciades per la Generalitat. El tinent d’alcalde ha admès que el consistori no té els instruments suficients per evitar concentracions de persones al carrer: “ni amb el doble ni triple de policia podríem”.

Batlle ha afegit que si s’aplica el toc de queda nocturn es notarà un canvi a la ciutat: “en l’època de pandèmia [amb el toc de queda] tothom sabia l’hora que havia de ser a casa”.

La petició del tinent d’alcalde de Seguretat arriba l’endemà que l’informe dels serveis jurídics de la Generalitat hagi avalat demanar al TSJC un toc de queda per als municipis amb més incidència de la covid-19 a Catalunya.

L’oposició denuncia permissivitat als carrers

En el mateix debat a la Comissió de Presidència, els grups de l’oposició han carregat contra les botellades i els problemes d’incivisme que generen malestar veïnal i han acusat el govern municipal de permissivitat. De tots els grups, però, ERC ha mantingut un to menys bel·ligerant. Tot i això, el portaveu Jordi Coronas ha dit que “la situació és insostenible” a Ciutat Vella i les places de Gràcia i ha dit que “els veïns tenen la sensació que estan sols i abandonats”.

Des de Ciutadans, Paco Sierra ha afirmat que “el virus està disparat per consentir conductes incíviques, i la responsable és Ada Colau”. “Falta voluntat política; de força pública ja en tenim”, ha afegit el líder del PP, Josep Bou, que ha advertit: “si no ens hi posem, el contagi seguirà”. Des de Junts, Jordi Martí ha denunciat “un problema greu de ciutat” i ha assegurat que en incivisme, “les coses van cada dia a pitjor”. La regidora no adscrita, Marilén Barceló, ha lamentat que “Barcelona s’ha convertit en una ciutat d’atracció per a les botellades perquè hi ha permissivitat”.