Al bell mig dels Jardins de Josep Trueta s’hi alça una grada antiga que només els veïns més veterans saben d’on ha sortit. Va formar part de la primera piscina coberta municipal de Barcelona, inaugurada l’any 1960. La instal·lació era municipal i estava gestionada pel Club Natació Poblenou. La directiva del club sempre ha demanat que es col·loqués un plafó informatiu que identifiqués la grada com a element de memòria històrica, una demanda que ara ha trobat resposta.

El club feia a la piscina activitats esportives i organitzava els cursos de natació per al veïnat del barri. Va ser “el lloc on els veïns del Poblenou van aprendre a nedar; hi convivia l’esport més competitiu amb l’esport més recreatiu i lúdic”, explica Jordi Homs, president del CN Poblenou.

Es va conservar la grada com a record

La piscina es va deteriorar amb el pas del temps i es va enderrocar a finals dels anys 80, quan el club es va traslladar al complex esportiu de Can Felipa. Una part de la grada es va mantenir en peu als Jardins de Josep Trueta per recordar que en aquell espai hi havia hagut la piscina vella del barri. Segons Jordi Homs, “la grada forma part de la memòria històrica dels veïns d’una certa edat, gent de 60 o 70 anys”.

Era la grada on la gent veia les competicions i els fills aprendre a nedar, i on es feia vida social. És una reivindicació important
Jordi Homs, CN Poblenou

En el darrer Consell de Memòria Democràtica i Patrimoni Industrial de Sant Martí es va aprovar per unanimitat col·locar-hi un faristol informatiu. La idea del CN Poblenou és que es pugui inaugurar l’any vinent.