L’Assemblea 8M espera que el Dia Internacional de les Dones, el 8 de març, hi hagi una gran afluència de gent als carrers de Barcelona per denunciar la precarietat laboral i les violències que pateixen les dones, les lesbianes i les trans. Així ho reflecteix el lema de la manifestació d’enguany: “Dones, lesbianes i trans dempeus contra les precarietats, les fronteres i els genocidis“. “Denunciem la situació en què es troben les dones que no tenen papers, demanem que en puguin tenir per accedir a feines amb bones condicions laborals“, ha dit Natàlia Càmara, membre de l’Assembla 8M, als micròfons de betevé.

Precisament, aquest any l’espai també posa especialment sobre la taula la llei d’estrangeria i el pacte europeu de migració, que identifiquen com a violències masclistes, i en demanen la derogació. A més també pretenen denunciar els bombardejos a Gaza i exigir un alto el foc. La manifestació del 8-M coincideix amb la vaga general que han convocat CGT, Intersindical-CSC i IAC. Una vaga laboral, de cures, estudiantil i de consum.

El recorregut de la manifestació

La mobilització que l’Assemblea 8M ha plantejat per a divendres a la tarda sortirà a les 18 h des dels Jardinets de Gràcia. Des d’allà, el gruix de la manifestació caminarà pel passeig de Gràcia fins arribar a la ronda de Sant Pere. A partir d’aquí, seguiran caminant fins arribar a l’Arc del Triomf, on està previst que s’hi facin parlaments i actuacions reivindicatives.

Què vols saber de la vaga del 8-M i les mobilitzacions feministes?