El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, descarta que es puguin tornar a imposar restriccions tot i l’increment de contagis de la setena onada de la covid a Catalunya. “No està sobre la taula perquè la situació és absolutament diferent de la de fa un o dos anys”, ha afirmat. Tot i això, el conseller sí que fa una crida a la prudència de les persones més fràgils o immunodeprimides i els recorda que es poden protegir amb la mascareta en interiors.

Justament la ministra de Sanitat, Carolina Darias, va recomanar fa uns dies tornar a utilitzar la mascareta per l’increment de casos de coronavirus.

La covid a Catalunya, “molt estesa”

El conseller reconeix que actualment la covid està “molt estesa”, però que la gravetat dels casos no es pot comparar amb altres moments de la pandèmia. Actualment, hi ha 52 persones ingressades a les UCI a Catalunya per covid però el perfil, explica, és de persones a qui s’ha descompensat alguna patologia que ja tenien. “Estem analitzant la pandèmia amb mateixes claus que fa un o dos anys i, en aquests moments, el coronavirus, per sort, s’està integrant a les nostres vides com a ecologia viral“, sentencia.

El Col·legi de Metges de Barcelona, contrari a tornar a les restriccions

En la mateixa línia que el conseller, el Col·legi de Metges de Barcelona tampoc no és partidari de tornar a les restriccions. El vicepresident del CoMB, Jaume Sellarès, ha explicat a betevé que “més que mesures generals per a tothom i restriccions que són difícils de complir hem de conscienciar-nos que podem protegir les persones vulnerables amb la nostra actuació”. Demana, per tant, que les persones que s’infectin evitin relacionar-se amb gent gran, amb patologies o immunodeprimides.

Més que mesures generals per a tothom i restriccions que són difícils de complir hem de conscienciar-nos que podem protegir les persones vulnerables amb la nostra actuació ”
Jaume Sellarès, vicepresident del Col·legi de Metges de Barcelona

Sellarès també ha explicat que “el sistema sanitari està saturat” a causa de la setena onada, “en un moment de vacances i en què molts professionals estan emmalaltint”. Per això reconeix que “la precaució és alta”, especialment per les persones vulnerables que són les que estan patint més aquesta nova onada d’infeccions per covid-19. En molts casos, explica, són persones que tenen patologies prèvies i el virus els descompensa. Un fet, però, que “sense covid-19 no hauria passat”.

La mascareta, obligatòria al transport públic

Argimon també ha anunciat que dimarts el Comitè Científic Assessor de la Covid donarà a conèixer un catàleg de recordatori de les recomanacions que cal seguir per evitar contagis. Aquí, el conseller ha insistit especialment en la necessitat de portar posada la mascareta al transport públic. “És obligatori”, ha recordat.

Argimon critica que no tothom la porta posada i ho ha qualificat de “manca de respecte”.