La cantonada del carrer de Freser amb de l’Eterna Memòria, al Camp de l’Arpa, és la més perillosa del barri, segons els veïns de la zona. La vorera és molt estreta i els vianants sovint es veuen obligats a envair la calçada. Això, en l’encreuament de dos carrers, amb força circulació i en què els vehicles, sobretot els que circulen per Freser, tenen poca visibilitat.

Cruïlla propera a diverses escoles

A l’entorn, a més, hi ha diverses escoles i això fa que la convivència entre vianants i vehicles sigui especialment complicada a les hores punta. Els veïns afirmen que a les voreres només hi ha espai per a una persona i els vianants han de baixar a la calçada contínuament, amb el risc que això suposa.

De moment, l’Ajuntament de Barcelona ha ubicat un semàfor en taronja intermitent per tal que els vehicles tinguin més cura en aquest punt.

Les voreres del carrer de l’Eterna Memòria són molt estretes

Propera superilla del Camp de l’Arpa

L’encreuament tal com està ara té els dies comptats. La cantonada formarà part de la propera superilla del Camp de l’Arpa del Clot, un projecte que va sorgir dels pressupostos participatius i que enllaçarà amb la pacificació del carrer de la Muntanya.

Així serà l’eix verd del carrer de la Muntanya

Es pacificarà el carrer, se suprimiran les places d’aparcament i es crearan zones d’estada amb arbrat

La reforma preveu convertir aquest xamfrà en un espai de plataforma única per evitar els problemes que genera actualment amb els vianants. Segons fonts de l’àrea d’Urbanisme, les obres començaran el primer trimestre del 2023.