La manca de lavabos públics és una de les demandes més recurrents dels veïns de Ciutat Vella. Per donar-hi resposta aquest estiu, el mapa de vàters portàtils es triplica i passarà d’11 a 34. Ja s’ha començat a col·locar-los en punts estratègics del Raval i el Gòtic i també a les platges. El reforç anirà acompanyat d’una campanya informativa.

“Ja toca pixar on toca!”

Hi haurà lavabos a la rambla del Raval, al passeig del Born, a l’avinguda de la Catedral, al passeig Marítim i a les places i espais més importants del districte. En total se n’instal·laran 34 i el reforç s’acompanyarà de la campanya titulada “Ja toca pixar on toca!”, amb díptics informatius amb el mapa de situació dels lavabos. La campanya fa una crida a respectar l’espai públic per aconseguir un districte més net.

Més lavabos autorentables

Els veïns valoren l’ampliació d’urinaris però reclamen que la mesura no es limiti als mesos d’estiu. L’Ajuntament coincideix amb el veïnat en què és un servei de primera necessitat. De fet, el districte de Ciutat Vella és l’únic que, a banda de les cabines portàtils, també disposa de lavabos autorentables. La intenció del consistori és ampliar-ne el nombre. Ja s’han identificat una desena d’espais on es podrien instal·lar, però primer caldrà fer concurs públic i licitar i adjudicar les obres. El districte confia que podrà engegar el concurs públic abans que acabi aquest any.