covid gats gossos animals

Els científics d’arreu del món investiguen la capacitat de les mascotes de contagiar la covid als seus tenidors o a altres persones des que va detectar-se el primer cas de SARS-CoV2 a la regió xinesa de Wuhan. Recentment, un equip de científics de Tailàndia ha posat llum a la foscor i ha confirmat, a través d’un estudi publicat a la revista ‘Emerging Infectious Diseases’, el cas d’un gat infectat que ha transmès la malaltia a la seva veterinària.

Tens un animal a casa i vols saber si els gossos i els gats poden infectar-se de covid i contagiar altres persones? Això és el que se’n sap fins ara.

Gossos i gats amb covid: sí que és possible

Un informe del Ministeri de Sanitat i el Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries confirma que tant els gats com els gossos poden infectar-se de covid, tot i que en aquest últim cas els símptomes acostumen a ser més lleus. Segons conclou el document, basant-se en diferents estudis científics, és possible la transmissió de la covid d’humans a gats i també de gat a gat o entre fures.

De fet, segons Sanitat, a Espanya s’han detectat casos de covid en animals de companyia, granges de visons i a zoològics.

Les mascotes tenen capacitat de transmetre la covid?

En els més de dos anys de pandèmia, s’han detectat pocs casos de transmissió d’animals a humans. Segons un article publicat a la revista ‘Nature‘, els casos de contagi de gat a humà són rars. En aquest sentit, d’acord amb el viròleg de la Universitat de Hong Kong Leo Poon, els felins infectats “no transmeten gaire virus i només ho fan durant uns quants dies”.

Malgrat tot, els experts alerten que val la pena prendre precaucions a l’hora de tractar animals sospitosos de patir la covid.

Altres casos de contagi d’animals a humans

Aquest no és el primer cas de contagi d’animal a humà. També hi ha casos sospitosos en granges de visons d’Europa i Amèrica del Nord, de hàmsters a Hong Kong o de cérvols de cua blanca al Canadà.