L’Ajuntament fa un balanç positiu de la tornada a les aules a les escoles bressol municipals en aquest curs marcat per la pandèmia. La comissionada d’Educació, Maria Truñó, ha destacat que fins ara no ha calgut tancar cap centre pel coronavirus i ha afirmat que les mesures i els protocols han permès tirar endavant un curs “molt complex”.

Sense transmissió interna dins el grup bombolla

Truñó també ha posat en relleu que el 79,5 % dels grups no s’han hagut de confinar en cap moment del primer trimestre -122 d’un total de 597 classes.

I a les classes aïllades, en el 78 % només hi ha hagut un positiu detectat que no ha encomanat ningú més. Per la comissionada això evidencia que no hi ha transmissió dins el grup bombolla.

L’Ajuntament destaca “el sobreesforç dels professionals educatius” que han permès “reinventar” el curs. En aquest sentit ha posat en relleu els 2,3 milions destinats a comprar mascaretes, gel, guants i pantalles, així com material de separació de l’alumnat.

A més, s’ha reforçat el personal i les hores de suport per assegurar el manteniment dels grups bombolla. I també s’han reforçat les hores de neteja.

Nens Jugant Escola Bressol Municipal El bressol Poblenou
Nens jugant a l’Escola Municipal El Bressol Poblenou

Augment de grups aïllats

Malgrat aquesta avaluació positiva, Truñó ha alertat que en els propers dies augmentaran els grups confinats, perquè les bressols “són un reflex del que passa a la societat” i de com evoluciona la pandèmia. Ha afegit, a més, que amb els cribratges al professorat, afloraran nous positius que faran tancar grups.

Tot i que cap EBM ha hagut de tancar pel coronavirus, una escola va començar el curs amb retard. Es tracta de l’EBM Gràcia, que va començar les classes el 22 de setembre , per un cas positiu. La suspensió va afectar 79 infants que van haver de quedar-se a casa tot i no estar en quarantena.

Els centres s’han adaptat als protocols covid limitant les classes als grups bombolla, ubicant els infants en espais limitats i incrementant les mesures higièniques i la ventilació per evitar contagis.