El govern de la Generalitat ha decidit prorrogar 14 dies més, fins al diumenge 7 de febrer, les restriccions vigents per aturar els contagis de coronavirus. Segons ha avançat Catalunya Ràdio i ha pogut confirmar l’ACN, la mesura s’ha decidit després de la reunió del Procicat d’aquest dimecres al matí.

Aquesta és la segona pròrroga de les mesures que es van posar en marxa el 7 de gener. Les limitacions més importants afecten la mobilitat i el comerç, a més de la restauració i la pràctica de l’esport.

Pel que fa a la mobilitat, es manté el confinament municipal de dilluns a diumenge, amb les excepcions previstes al certificat d’autoresponsablilitat. En l’àmbit de botigues i establiments, continuaran tancats els centres comercials i els establiments de més de 400 metres quadrats durant tota la setmana. El cap de setmana, a més, s’hi sumen també els comerços no essencials.

El Departament de Salut alerta que la pressió als hospitals continua sent alta. De fet, l’anunci de la pròrroga de les restriccions durant 14 dies coincideix amb el pic de pacients ingressats a les UCI (612), que supera el màxim registrat durant la segona onada (594).