L’Escola Bressol Municipal EBM de Gràcia ha hagut de tancar preventivament des d’aquest dimecres i fins al proper dimarts 22 de setembre a causa d’un positiu per covid-19 amb test PCR d’una persona de l’equip docent. L’educadora no s’ha incorporat a la feina aquest inici de curs i, per tant, no ha tingut contacte amb cap infant ni amb les seves famílies.

Contacte social estret amb la resta de l’equip

En el marc del protocol municipal per a l’obertura de les escoles bressol es van realitzar proves serològiques a tot l’equip d’educadores de l’escola bressol. Va ser el dijous 10 de setembre quan les proves van detectar un cas en aquesta escola que havia de ser contrastat amb un test PCR, que finalment ha estat positiu.

Prèviament a les proves serològiques, l’educadora va mantenir contacte social estret fora de l’àmbit escolar amb altres persones de l’equip i és per aquest motiu que l’Oficina EduSalut Barcelona ha acordat el tancament preventiu de l’equipament.

Segons l’Ajuntament, l’escola bressol ha complert totes les mesures i requeriments del Pla d’obertura aprovat per l’autoritat sanitària i el centre reprendrà l’activitat el proper dimecres 23 de setembre.

L’EBM Gràcia té sis grups amb un total de 79 alumnes i 10 educadores. Seguint els protocols establerts, aquest dimecres al matí s’ha contactat amb totes les famílies per comunicar la decisió del tancament preventiu.