El tinent d’alcalde de Seguretat, Albert Batlle, ha explicat que la matinada d’aquest dissabte ja s’han posat les primeres multes per “actituds abusives” durant les aglomeracions i botellades que hi ha hagut en diferents indrets de Barcelona. La Guàrdia Urbana ha desallotjat un total de 7.180 persones que no respectaven les mesures de seguretat contra la covid-19, i han posat 413 denúncies.

Segons ha explicat Albert Batlle, han estat sancions “sempre sota el principi d’oportunitat per evitar que hi hagués qualsevol tipus d’incident” i, de fet, ha reiterat que el dispositiu conjunt de Guàrdia Urbana i Mossos d’Esquadra segueix sent de saturació, per tant dissuasiu més que no pas sancionador.

Batlle ha reconegut que hi ha hagut concentracions importants, però ha assenyalat que des del punt de vista dels incidents “n’hi ha hagut pocs. La ciutadania ha entès les indicacions dels agents”. Sobre el dispositiu, considera que està ben dimensionat i recorda que ja s’ha avançat la posada en marxa a les 20 hores. “Els recursos no són il·limitats”, ha recordat, i ha fet una crida a la responsabilitat: “No hem d’apel·lar a la presència policial, sinó al civisme del conjunt de la ciutadania”.

Probabilitat d’aglomeracions diürnes

També ha recordat que tenim per davant el cap de setmana i ha apuntat que també hi poden haver concentracions diürnes en espais com platges, zones de muntanya o parcs. “Responsabilitat, responsabilitat i responsabilitat”, ha reiterat, també als turistes que visiten la ciutat.