Els professionals educatius tenen molts dubtes sobre què faran amb la segona dosi de la vacuna de la covid que se’ls ha de començar a administrar a partir d’ara. Segons ha explicat al programa ‘reset’, de betevé, la portaveu del sindicat de professors USTEC-STEs, Iolanda Segura, hi haurà molts professionals que no es posaran la segona dosi del vaccí per la manca d’informació. Segura culpa dels dubtes que s’han generat, la lentitud de Sanitat a l’hora de decidir si la segona dosi que se’ls administra és d’AstraZeneca o d’un altre vaccí. De fet, la decisió encara no s’ha pres i ha d’arribar aquesta setmana.

A Catalunya hi ha unes 200.000 persones, entre les quals molts mestres, que van rebre la primera dosi d’Astrazeneca, i continuen esperant la decisió de Sanitat sobre què passarà amb la segona dosi, després dels canvis en les franges d’edat per l’aparició de casos de trombosi. Entre d’altres, el ministeri està en espera dels resultats de l’estudi Combivacs, sobre l’eficàcia de posar una dosi de Pfizer als vacunats amb AstraZeneca

Crítiques a Salut per manca d’informació

USTEC també critica al Departament de Salut per no facilitar dades sobre el percentatge de mestres que estan en espera de rebre la segona dosi de la vacuna. Saben que encara falta per vacunar entre un 35 i un 40 % del personal dels centres, però aquí també hi estan inclosos els que esperen la segona dosi del vaccí. Segons Segura, l’administració de la primera dosi ja va ser molt caòtica, i va generar “molta angoixa” entre els treballadors més aprensius. “Hi ha molta gent que no s’ha volgut vacunar”, alerta, tot i que tampoc no disposen de dades de quants professionals són.