Uber ha presentat una denúncia davant l’Autoritat Catalana de la Competència contra Elite Taxi i Taxi Project 2.0, als quals acusa d’incentivar una “campanya d’intimidació”. En un comunicat, el responsable de la companyia, Juan Galiardo, afirma que fa mesos que “treballen per recuperar la confiança dels taxistes de Barcelona” i afegeix que “n’hi ha centenars” que s’han registrat des del març al seu servei. Diuen, però, que molts d’ells “tenen por de sortir a treballar” per culpa de les “amenaces, la intimidació i el boicot” d’Elite Taxi i Taxi Project. Ja fa setmanes que Uber es plantejava presentar la denúncia, tal com van anunciar en una entrevista al programa ‘bàsics‘ de betevé.

Segons Uber, la campanya de Elite Taxi i Tazi Project 2.0 consisteix a “identificar els taxistes que operen amb la plataforma, divulgar els seus noms, el número de llicència i el telèfon en grups privats i xarxes socials, per posteriorment assetjar-los i amenaçar-los”.

Elite Taxi denunciarà Uber

Des d’Elite Taxi i Taxi Project 2.0 ja han reaccionat a la denúncia. Afirmen que presentaran una querella per calúmnies contra el director general d’Uber a Espanya. Diuen que “les acusacions que fa són molt greus” i que “s’hauran de demostrar davant el jutge”. A més es refermen en la seva opinió: Uber és “non grata” i consideren que els taxistes que treballin amb l’app són uns “traïdors”. Tot i això, neguen absolutament haver amenaçat ni coaccionat ningú.