La Guàrdia Urbana ha desallotjat durant la nit de divendres 7.180 persones que feien “botellons” a Barcelona. La zona de platges ha estat la que ha concentrat més persones que no respectaven les mesures de seguretat i prevenció contra el coronavirus. Allà, un cordó policial ha anat desallotjant l’espai i ha deixat una imatge molt semblant a la que es pot veure, per exemple, una nit de Sant Joan. No hi ha hagut incidents.

500 persones al Born

Un altre dels espais on s’han repetit les aglomeracions en aquest segon cap de setmana sense toc de queda ha estat el passeig del Born, que ja havia estat escenari d’aglomeracions diversos dies des que va caure l’estat d’alarma.

Dispositiu reajustat respecte a la setmana anterior

Aquest divendres el tinent d’alcalde de Seguretat, Albert Batlle, havia explicat els ajustaments que s’havien fet al dispositiu de seguretat nocturn que, per exemple, va començar abans —a les 20 h— i es va centrar en combatre també la venda d’alcohol a la via pública. La Guàrdia Urbana manté el reforç d’un 30 % dels efectius del cap de setmana anterior.

La dada de desallotjats d’aquesta matinada de dissabte suposa un rècord des que es va aixecar el toc de queda. La nit de dissabte a diumenge anterior, la primera sense toc de queda, van ser desallotjades unes 6.500 persones a tota la ciutat. La nit posterior, de diumenge a dilluns, en van ser 1.639, i la tercera sense toc de queda, de dilluns a dimarts, la xifra va tornar a pujar a 2.080