La sots-directora general de Promoció de la Salut, Carmen Cabezas, ha confirmat que a partir d’aquest dilluns es reprèn la vacunació de col·lectius essencials que fins ara no han rebut la primera dosi. Per exemple, alguns mestres. Fonts del Departament de Salut han confirmat a betevé que rebran el vaccí de Pfizer.

La vacunació del personal essencial, com professionals de centres educatius o treballadors municipals, va començar a principis del mes de febrer. Aleshores se’ls va administrar AstraZeneca, però les punxades es van aturar per alguns casos de trombosi que s’havien detectat i que calia avaluar. Segons les últimes dades del Departament de Salut, fins ara han rebut la primera dosi el 65,9 % de persones que formen part d’aquest col·lectiu.

Gairebé un terç de la població ha rebut una dosi del vaccí

Les autoritats sanitàries catalanes ja han començat a cridar les persones d’entre 50 i 55 anys per vacunar-se de la covid-19. A meitats de juny, es començarà a injectar vaccins a la franja d’edat dels 40 als 49 anys. Salut ha informat que el 31,2 % de la població de Catalunya ja ha rebut una primera dosi de la vacuna i el 14, 6 % ha completat la pauta.