Barcelona ha viscut la nit amb més persones desallotjades de l’espai públic des de la fi del toc de queda, ara fa una setmana. La Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra han desallotjat 9.055 persones entre les 22 h de dissabte i les 6 h de diumenge, segons han informat fonts municipals. Gairebé 2.000 estaven concentrades a la platja de Sant Miquel, on la policia va haver d’actuar vista la multitud de persones que hi feien botellada sense garantir distàncies ni dur mascareta.

En el cas de la platja de Sant Miquel, els agents van redirigir el gruix de concentrats cap a Joan de Borbó per evitar que accedissin pels carrers de la Barceloneta i poguessin produir molèsties per soroll als veïns.

El Born i Lluís Companys, focus de concentracions

A banda del litoral barceloní, el passeig del Born i el de Lluís Companys han estat dos espais més on, com altres nits anteriors, s’ha aglomerat gent. A banda, la policia ha inspeccionat i tancat tres locals per incomplir l’horari de funcionament. Fins ara, la nit amb més desallotjats del carrer havia estat la passada nit, amb més de 7.000 persones. La primera nit sense toc de queda, la policia en va fer fora unes 6.500.

Mossos confia que les trobades nocturnes “vagin disminuint”

Amb tot, l’intendent major dels Mossos d’Esquadra, Ricardo Salas, confia que les trobades nocturnes com les del passatge del Born i el passeig de Lluís Companys “vagin disminuint o tranquil·litzant” durant els pròxims dies. Salas recorda que la problemàtica no és sortir, sinó “no respectar les mesures de seguretat, compartir alcohol a la via pública i no dur mascareta”. Afegeix que continuaran els controls preventius “com fins ara”, sobretot als punts calents de la ciutat, com les platges i les places.